A 2000 júniusában végleges akkreditációt elnyert képzési program a hagyományosnál magasabb szintű etikai tartalommal és a pozitív emberi értékek hangsúlyozásával szakszerű kommunikációs oktatást kíván megvalósítani. A képzés igyekszik új típusú szakértelmet és készségrendszert nyújtani.
 
A legkorszerűbb szaktudományos kommunikációs eredményekre építve olyan szemléletmódot és pszichoszociális technikákat kíván továbbadni, amelyek a választott specializációs terület igényeinek leginkább megfelelnek.

Ezért a 2. szemesztertől a gyakorlati készségeket elmélyítő terepmunka végigkíséri az egyetemi tanulmányokat. A képzésben 4 irányú specializálódás közt lehet választani:
Újságírás-Média szakirány; Szervezeti kommunikáció szakirány; Marketing, PR és Üzleti kommunikáció szakirány; Nemzetközi kommunikáció szakirány.
 
A nálunk végzettek általában a szakterületüknek megfelelő állásban tudtak elhelyezkedni az elmúlt években. Hallgatóink a tanulmányaik alatt azonnal hasznosítható praktikus tudást szereznek, ezért az őket foglalkoztató munkaadók örömmel fogadják diplomásainkat. A Magyar PR Szövetség által meghirdetett, „Az év PR szakdolgozata” díjat 2009-ben egyik kiváló hallgatónk nyerte el. A gyakorlati jártasság átadásán túl célunk, hogy az oktatás eredményeként a hallgatók képessé váljanak a kommunikáció jelenségeinek és folyamatainak, valamint intézményes és szociokulturális hátterének elemzésére és megértésére, ezek oktatására, illetve mások kommunikációs készségének fejlesztésére, és egyúttal alkalmassá váljanak a kommunikációs problémák kutatóként történő megközelítése is.
 
 

Kommunikáció és médiatudomány BA
Államilag finanszírozott ponthatár 2009-ben:412
Költségtérítéses ponthatár 2009-ben:261
Költségtérítés:190000 Ft/ félév
MA kimenet:Tanári és diszciplináris akkreditáció alatt
Szakirányok:Sajtó és média szakirány
Szervezeti szakirány
Segítő-fejlesztő szakirány
Egyházi kommunikáció
Érettségi követelmény:

Két tárgy kötelező (csak egy lehet idegen nyelv)

magyar vagy történelem vagy társadalomismeret vagy matematika vagy idegen nyelv

Választható nyelvek: angol vagy francia vagy latin vagy olasz vagy német vagy orosz vagy spanyol 

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr51587944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasdobalo 2010.01.02. 16:49:37

Szeretnék érdeklődni,hogy a kommunikáció és médiaszak mellé lehet e minor szakként a japán szakot választani. Ha igen, akkor az mennyi plussz tantárgyat jelent, illetve a japánt az első félévben kell e felvenni vagy később.Konkrétan milyen tantárgyakat kötelező a minor szakként felvenni?

KRE-BTK-HÖK 2010.01.04. 11:57:07

Kedves Vasdobalo!
Bármelyik szak mellé, bármelyik szakot felveheted minorként, kivétel ez alól a pszichológia azt sem minorként, illetve amellé minort fel venni nem lehet. Kommunikáció és médiatudomány mellé felvehető a japán szak minorként, de tudnod kell ez a párosítás egyetemünkön még nem szerezte meg a tanárképes akkreditációt.
Minden minor szakon 50 kreditet kell teljesíteni ez kb 20-24 db tárgyat jelent. A pontos mintatantervet az alábbi linken találod: www.kre.hu/btkfiles/minta/Keleti_BA_mintatanterv_minor_2008_08_25.pdf

KRE-BTK-HÖK
Oktatáspolitikai referens

Sweet_Girl 2010.09.04. 23:59:15

Sziasztok!Ma kaptam meg a mintatantevemet és 6-án fel is vehetem az órarendemet de lenne egy kérdésem.Hol lehet megnézni azt,h.melyik tárgyat melyik nap és milyen időpontokban tartják???mert enélkül még nem tudok egy vázlatos órarendet sem összeállítani magamnak.Légyszi segítsetek...előre is köszi :)))
süti beállítások módosítása