A szak számos, egymással többé vagy kevésbé rokon tudományágat fog össze: a filozófiát, az etikát, a vallástudományt, az esztétikát, a művészettörténetet, a filmelméletet és történetet, valamint a kommunikációt.
 
Az ókori nyelvek és kultúrák nagy hangsúlyt kapnak, a hallgatók már a képzés elején lehetőséget kapnak arra, hogy elkezdjenek egy klasszikus nyelvet: hébert, görögöt vagy latint elsajátítani.
 
A szabadbölcsész szakos hallgatók először bevezetést nyernek a legfontosabb filozófiai tudományok és a vallástudomány alapjaiba, megismerkednek a filozófiatörténet legfontosabb alakjaival, irányzataival. A következő képzési szakasz mélyebb betekintést nyújt a vallástudományba és a filozófia részterületeibe, továbbá megismertet a vallástörténet legfontosabb fejezeteivel.
 
Választható szakirány:
  • Vallástudomány
 
 
MA kimeneti lehetőségek:
  • Diszciplináris vallástudomány, ezen belül lehet valláselmélet, vagy vallástörténet

 

Szabadbölcsészet BA
Államilag finanszírozott ponthatár 2009-ben:388
Költségtérítéses ponthatár 2009-ben:344
Költségtérítés:160000 Ft/ félév
MA kimenet:Diszciplináris vallástudomány (szakirányok: valláselmélet, vallástörténet)
Szakirány:Vallástudomány
-
Érettségi követelmény:magyar vagy történelem és
angol vagy francia vagy latin vagy olasz vagy német vagy orosz vagy spanyol vagy filozófia vagy mozgóképkultúra és médiaismeret vagy művészettörténet

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr621588008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása