MA Színháztudomány

2009.12.10. 14:51

         Az okleveles színháztudomány szakos bölcsészek a mesterképzés során egyebek mellett az európai és magyar dráma, illetve színházkultúra történetileg és szociológiailag változó formáiról, kialakulásának folyamatáról, elméleteiről szereznek ismereteket. Emellett megismerkednek a színháztörténet-írás, a színházi szakírás és a színházi kritika műfajaival és gyakorlatával, a szcenográfiával és a vizuális kommunikáció területével.

 
         A színháztudományi szakemberek munkája koncentrálódhat a tudományos életre, színháztörténeti kutatómunka végzésére, konferenciákon való részvételre, ismeretterjesztő és tudományos írásművek létrehozására, publikációs tevékenység végzésére különböző szakfolyóiratokban színháztörténészként, színikritikusként. Mivel a végzettek színháztudományi ismereteik mellett járatosak a színházi üzem és menedzsment kérdéseiben is, a művészeti vezető, irodalmi munkatárs pozíciók is nyitva állnak számukra, amelyekben a színház művészi és üzemszerű működéséhez kapcsolódó szervezési és irányítási feladatok ellátását végzik. Szintén elhelyezkedési lehetőségeket kínál a nyomtatott és elektronikus sajtó, hiszen például napi- vagy hetilapok, folyóiratok, tévé- és rádiószerkesztőségek kulturális munkatársaként a színháztudomány szakos bölcsészek általános humán tájékozottságot igénylő (vezető) beosztások betöltésére is alkalmasak.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr781588259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása