Jól képzett, dinamikus oktatógárdánk munkáját anyanyelvi lektor, valamint holland és flamand vendégtanárok, cserediákok és önkéntes segítők támogatják, ami a nyelvterületen élők mindennapi életét hallgatóinkhoz még közelebb hozza. Meghatározó a kistanszékekre jellemző családias légkör, ahol hallgatók és oktatók igénylik és ápolják a közvetlen emberi kapcsolatot, és ez az átlagosnál jóval személyre szabottabb képzést tesz lehetővé.
 
Tanszékünkre jellemző a különösen jó kapcsolat a hazai és külföldi partneregyetemekkel, így hallgatóink és oktatóink nagy számban és rendszeresen kijutnak a nyelvterületre. Holland és flamand támogatással könyvtárunkba a legkorszerűbb tananyagokat (könyvek, cd-k, dvd-k) tudjuk beszerezni, ami emeli a tanszéki oktatás és kutatás színvonalát.
 
Hollandia és Belgium, valamint az oktatott tárgyak jobb megismerését ösztöndíjak biztosítják 14 holland illetve flamand partneregyetemünkön (köztük Leiden, Amszterdam, Leuven egyetemei) és a közép-európai régió néderlandisztika tanszékein (Bécs, Wroclaw, Olomouc stb.). Hallgatóink a holland/flamand Taalunie nyári egyetemének kurzusaira is jó eséllyel pályázhatnak.
 
Specializációk:
  • A fordítás alapjai specializáció
  • Kultúra és identitás specializáció
 
 
MA kimeneti lehetőségek:
  • Diszciplináris Néderlandisztika

 

A tanszék honlapja: www.kreholland.hu

A tanszék emailcíme: kreholland@gmail.com

 

Germanisztika - Néderlandisztika BA
Államilag finanszírozott ponthatár 2009-ben:365
Költségtérítéses ponthatár 2009-ben:235
Költségtérítés:170000 Ft/ félév
MA kimenet:Néderlandisztika diszciplináris
Specializációk:A fordítás alapjai specializáció
Kultúra és identitás specializáció
Érettségi követelmény:Angol emeltszint vagy német emeltszint vagy német nemzetiségi nyelv emeltszint vagy német nemzetiségi nyelv és irodalom emeltszint és
angol vagy francia vagy latin vagy olasz vagy német vagy orosz vagy spanyol vagy magyar vagy történelem (egy nyelv csak egyszer választható)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr901587749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása