A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak irodalmi és kulturális jelenségek, művészi szövegek tudományos elemzésére, azok esztétikumának és poétikai-retorikai létmódjának figyelembevételével. Ismerik a modern kommunikáció közegeit, a nyelvi-közvetítési rendszereket, a nyelv művészetének és médiumainak sajátosságait, valamint az irodalmiság legaktuálisabb társadalmi funkciójára és feltételeire összpontosító kutatásokat. Alkalmasak a közoktatásban, a könyvkiadásban, a művelődésszervezés legkülönbözőbb szintjein, a kulturális kapcsolatok hazai és nemzetközi csatornáin feladatok ellátására. Megfelelő ismeretekkel rendelkeznek tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatásához.

Egyetemünkön választható szakirányok
 
  • Modern magyar irodalom
  • Régi magyar irodalom
 
Bemeneteli követelmények:
 
·        Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: magyar alapképzési szak irodalomtudomány vagy a művelődéstudomány szakiránnyal.
 
·        Elsősorban számításba vehető alapképzési szakok: anglisztika, germanisztika, romanisztika, szlavisztika, szabad bölcsészet.a következő kreditérték beszámítással: A hallgatónak a kredit megállapítása alapjául szolgáló ismeretek – felsőoktatási törvényben meghatározott – összevetése alapján elismerhető legyen legalább 50 kredit a magyar vagy az anglisztika, a germanisztika, a romanisztika, a szlavisztika, a szabad bölcsészet alapképzési szakok ismeretköreiből. Az anglisztika, a germanisztika, a romanisztika, a szlavisztika, a szabad bölcsészet alapképzési szakok ismeretkörei mellett továbbá 10 kredit irodalomtudományi ismeret is szükséges. A 60 kredithez – a legalább 50 kredit elismerése után – még hiányzó krediteket a mesterfokozat megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan, a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint kell megszerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr771588246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felvetelierdeklodes 2010.05.26. 09:53:29

Kedves Hök!

Azután érdeklődnék, hogy az Irodalom és Kultúratudomány Ma szóbeli felvételinél vannak- e ajánlott irodalmak! Mert erre vonatkozóan a Honlapon nem találtam semmit!
Mielőbbi válaszotokat köszönöm!
Üdv
süti beállítások módosítása