Magyar BA tudnivalók

2009.12.10. 12:09

 

Egyetemünkön tizenöt éves múltra tekint vissza a magyar szak, és a legnépszerűbb szakok közé tartozik. Az alapképzés célja, hogy a hallgatók bepillantást nyerjenek a magyar irodalom, és nyelvtan tudományterületeibe. A szakon belüli általánosabb ismeretszerzés mellett lehetőség nyílik arra, hogy egy-egy témakörben mélyreható ismereteket szerezzenek hallgatóink a különböző órák, illetve specializációk során.
 
Egyetemünkön két szakirányból választhatnak a hallgatók.
 
Művelődéstudomány szakirány, melynek célja: a művelődés különböző területeinek együttes vizsgálatához szükséges tudás átadása, az ismeretközlő közegek válfajai, sajátosságai és egymáshoz való viszonyuk megismertetése, valamint felkészítés a művelődés rétegeinek, intézményes és kánonalkotó tényezőinek kutatására. A képzés ismereteket nyújt az európai és a magyar református művelődés sajátosságairól is, egyetemünk profiljának és küldetésnyilatkozatának megfelelően.
 
Nyelvmentor szakirány képzésének a célja: olyan szakemberek kiművelése, akik az alkalmazott nyelvészet területén megalapozott nyelvészeti, módszertani és fordítói ismeretekkel rendelkeznek, képesek szakmájuk inter- és multidiszciplináris művelésére, kreatív alkalmazására az iskolai, kulturális és politikai életben. A szak lehetővé teszi, hogy a nyelvtanári képesítéssel rendelkező tanárok a szakirány tudományterületein magasabb szintű ismereteket szerezzenek, amelyek birtokában munkájukat igényesebben és színvonalasabban tudják végezni.
 
Specializációk:
  • Irodalom, mint médium a kultúra rendszerében specializáció
  • Vallási, irodalmi és kulturális (református) hagyományok Magyarországon és Európában specializáció
  • Világirodalom/komparatisztika specializáció
  • Hungarológia specializáció
  • Nyelvváltozatok specializáció
  • Anyanyelvi specializáció
 
 
MA kimeneti lehetőségek:
  • Tanár-magyartanár
  • Diszciplináris-irodalom és kultúratudomány

 

Magyar BA
Államilag finanszírozott ponthatár 2009-ben:371
Költségtérítéses ponthatár 2009-ben:221
Költségtérítés:160000 Ft/ félév
MA kimenet:Magyartanár (választható szakirányok: modern magyar irodalom, régi magyar irodalom); Diszciplináris irodalom- és kultúratudomány
Specilaizációk: Irodalom,mint médium a kultúra rendszerében specializáció
Vallási, irodalmi és kulturális (református) hagyományok Magyarországon és Európában specializáció
Világirodalom/komparatisztika specializáció
Hungarológia specializáció
Nyelvváltozatok specializáció
Anyanyelvi specializáció
Érettségi követelmény:magyar és
dráma vagy angol vagy francia vagy latin vagy olasz vagy német vagy orosz vagy spanyol

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr391587968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása