MA Pszichológia

2009.12.10. 14:49

         A képzés célja korszerű elméleti és gyakorlati tudásanyag közvetítése, a szakmai készségek és a hivatástudat olyan szintű kiépítése a pszichológia tudomány terén, amely a pszichológus hivatás önálló mesterszintű gyakorlásához a szakirányú továbbképzésekben való részvételhez és a doktori iskolákban történő továbbtanuláshoz biztos alapot ad.

          A klinikai és egészségpszichológia szakirány olyan szakemberek képzését tűzi ki célul, akik a pszichológia vonatkozó tudományterületeinek korszerű tudásanyagát mesterszinten képesek elsajátítani, és ismereteiket szakszerűen és hatékonyan képesek alkalmazni az egészséges és kórosan megváltozott pszichés folyamatok tudományos igényű vizsgálatában, a pszichés és testi betegségekkel küzdő emberek diagnosztikájának és terápiájának támogatásában, valamint a betegségmegelőzés és az egészségfejlesztés gyakorlatában.

 

Bemeneteli követelmények:

A pszichológusképzés mesterciklusába a KKK előírásainak megfelelően a pszichológia alapképzési (viselkedéselemző) szakot végzettek, illetve a régi típusú egyetemi pszichológus képzésben oklevelet szerzettek léphetnek be, egyéni orientáció és intézményi szűrés alapján. A konkrét intézményi felvételi követelményeket a felvételi eljárásról szóló kormányrendelet keretei között határozzuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr811588253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása