A német tanszékünkön fiatal, tapasztalt, magasan képzett oktatók tanítanak, akik a hallgatói igények és visszajelzések folyamatos figyelembevételével igyekeznek fenntartani a kezdetektől fogva családias, barátságos légkört. A kedvező tanár diák arány miatt megvalósul a személyre szabott képességfejlesztés, gyorsan és hatékonyan tudnak reagálni problémákra, nyitottak a hallgatói visszajelzésekre, véleményekre az optimális tanulási folyamat érdekében.
 
Hallgatók bekapcsolódhatnak a tanszék szakmai műhelyeinek munkájába, nemzetközi és hazai nyelv- és irodalomtudományi kutatási projektjeibe, már diákéveik alatt tapasztalatot szerezhetnek a tudományos kutatómunkában. A tanszéken jól felszerelt, folyamatosan bővülő állományú könyvtár működik, ahol készséges olvasószolgálat segít megtalálni a legmegfelelőbb szakirodalmakat. Rendszeresen fogadnak német és osztrák vendégelőadókat és kiterjedt külkapcsolatok lehetővé teszik, hogy hallgatók jelentős része pályázat útján németországi részképzésen vehessen részt.
 
Specializációk:
 
• Az irodalom és kultúratudomány elméleti specializációi
• Európai protestáns kultúra és hagyományok specializáció
• Szakmai fordítás
• Szaknyelvek specializáció
• Lexikográfia (szótárírás) és textológia specializáció
MA kimeneti lehetőség:
  • Tanár: - Némettanár
 
 
Germanisztika - Német BA
Államilag finanszírozott ponthatár 2009-ben:362
Költségtérítéses ponthatár 2009-ben:318
Költségtérítés:170000 Ft/ félév
MA kimenet:Német tanár
Specializációk:Az irodalom és kultúratudomány elméleti specializációi
Európai protestáns kultúra és hagyományok specilaizáció
Szakmai fordítás
Szaknyelvek specializáció
Lexikográfia (szótárírás) és textológiai specializáció
Érettségi követelmény:Német emeltszint vagy német nemzetiségi nyelv emeltszint vagy német nemzetiségi nyelv és irodalom emeltszint és
angol vagy francia vagy latin vagy olasz vagy német vagy orosz vagy spanyol vagy magyar vagy történelem (egy nyelv csak egyszer választható)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr641587912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dottya 2009.12.12. 15:06:47

Sziasztok!

-Mik a minorként felvehető egyéb nyelv lehetőségek?
-A minorok-specializációk kiütik egymást?

Köszi a segítséget :).

KRE-BTK-HÖK 2009.12.12. 16:44:14

@dottya: Angol, német, holland és japán. De azt tudd, hogy ezek nem csak nyelvórák. Sok minden mást is tanulnod kell majd itt ( az adott nyelvet beszélő népek kultúrája, történelme, irodalma, művészettörténete, és a tanult nyelv nyelvtana, stb.). Ezek egyébként nagyon szórakoztatóak és hasznosak, szóval nem elriasztani akarlak. Viszont ha csak nyelvet akarsz simán tanulni, akkor a NYelvi lektorátusunkon 3 félév inygyenes! Angolt, németet, franciát, spanyolt, oroszt, olaszt és norvégot lehet nálunk tanulni. A második kérdésedre a japán alatt megtalálod a választ:)

dryyen 2010.03.16. 11:54:39

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy az orosz nyelv - lektorátusi és teljesen kezdő szinten - való elsajátítását mikortól lehet elkezdeni a suliban és mennyi esély van rá, hogy ezek az órák el is indulnak?
Csak azért kérdezem, mert ha minden jól megy, szeptemberől nálatok kezdem az évet germanisztikán és szeretnék oroszul a 3 év alatt megtanulni, viszont teljesen null szinten vagyok...menjek el még most a nyáron egy kezdő pár órás - 30 vagy 60 - tanfolyamra, vagy ha felvételt nyerek, akkor nálatok is el tudom majd kezdeni!?
Mit tanácsoltok?

Köszönöm a segítséget! :)

KRE-BTK-HÖK 2010.04.10. 10:59:53

@dryyen: Először is, elnézést, hogy csak most vettük észre a kérdésed, csak régóta nem érkezett kérdés, mi meg megfeledkeztünk a blogról. Szóval az őszinte és egyértelmű válaszunk az, hogy ez megjósolhatatlan, mert attól függ, hogy az évfolyamodban mennyi az orosz tanulásra való hajlandóság. Viszont az elmúlt évek tapasztalatai alapján az látható, hogy van igény az orosz órákra, és inkább a kezdő szintre, mint a haladó. Én azt tanácsolom, hogy ne költs pénzt arra, hogy oroszul tanulj az egyetemig, mert ha indul orosz, akkor teljesen kezdő fog indulni. Még egy lehetőség van, hogy már a gólyatáborban elkezded arra agitálni az évfolyamtársaidat két sör között, hogy tanuljanak oroszul, mert egyébként a munkaerőpiacon jól el lehet vele helyezkedni. Ígérni nem tudok semmit, mert nem rajtunk múlik, de én 90% esélyt adok annak, hogy lesz orosz kezdő jövőre, ami a 0-ról indul. Sok sikert!

KRE-BTK-HÖK 2010.04.10. 11:05:44

@dryyen: Most néztem meg Neptunban, két orosz kezdő kurzus is indult tavaly, de mivel általában a Jogász hallgatók érdeklődtek iránta, ezért az ÁJK-n volt az oktatás. Ez kint van Újpesten hármas metróval egy fél-háromnegyed óra. Viszont jó hír, hogy nem csak elindult tavaly az orosz kezdő, hanem a második félévre is maradtak érdeklődő hallgatók. Az ilyen kis (értsd ritka) nyelveknél inkább ez szokott probléma lenni, hogy a második félévben már nem indul kurzus, mert nincs elég érdeklődő. Remélem tudtunk segíteni és bocs, hogy csak most válaszoltunk!

dryyen 2010.04.13. 16:19:06

@KRE-BTK-HÖK: Köszönöm a választ, semmi gond nincs, én türelmes vagyok :) Amit viszont még szeretnék kérdezni, hogy ha én már az első évben felveszem minorként a néderlandisztikát, akkor nem baj, ha még sosem tanultam hollandul? Van lehetőség teljesen nulláról kezdeni a nyelv tanulását nálatok és ha igen, ez mennyi plusz órával jár és mennyire hátrány ez a minor felvételénél, ha még nem beszélem? Utánanéztem a holland nyelvnek, tisztára olyan mint a német, így én úgy gondolom, hogy nem lenne vele olyan sok problémám :)
Francia nyelv lektorátusi szinten és teljesen kezdőről szokott indulni? Nem akarok ennyi mindent, mert az kicsit sok lenne, csak érdeklődöm! :)

Köszi a választ!

KRE-BTK-HÖK 2010.08.17. 21:36:13

@dryyen: Reméljük azóta már felvettek és a gólyatábor blogján is érdeklődtél. Bocsi, hogy megint későn jött a válasz, de a nulláról is el lehet kezdeni!
süti beállítások módosítása