MA Történelem

2009.12.10. 14:52

         A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik az egyetemes és a magyar történelem, a rokon és segédtudományok területén megszerzett ismereteik birtokában képesek a történész mesterség gyakorlására. Felkészültek történelmi, illetve társadalmi és politikai kérdésekben egyaránt. Ismerik a magyar és az egyetemes történet nagy korszakait és fontos összefüggéseit. Megfelelő ismeretekkel rendelkeznek tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatásához

 
Egyetemünkön választható szakirányok:
 
  •  Gazdaság-; társadalom és népességtörténet
  •  Politikai rendszerek-katonai konfliktusok
  •  Vallás-, egyház és művelődéstörténet
 
Bemeneteli követelmények:
 
  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a történelem alapképzési szak
  • bölcsészettudományi, társadalomtudományi, természettudományi, jogi és igazgatási, nemzetvédelmi és katonai képzési terület, valamint a gazdaságtudományi képzési terület közgazdasági képzési ág alapképzési szakjain végzett hallgatónak rendelkeznie kell legalább 50 kredit a korábbi tanulmányai szerint a történelem alapképzési szak ismeretköreiből.
  • azok az alap- vagy mesterfokozatot adó alapképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzési szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgálóismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad, a hallgatónak rendelkeznie kell legalább 50 kredit a korábbi tanulmányai szerint a történelem alapképzési szak ismeretköreiből.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolisleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr461588263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása